Collectieve zorgverzekering

Veelal wordt gedacht dat collectieve zorgverzekeringen er alleen zijn voor studenten en dat u daar dan als particulier niet van kunt profiteren. Het klopt dat u niet kunt profiteren van de collectieve zorgverzekeringen die speciaal voor studenten zijn bedoeld, maar wel kunt u gebruik maken van collectieve zorgverzekeringen waar iedereen zich voor kan ‘opgeven’. In principe werkt de collectieve verzekering voor u hetzelfde als deze werkt voor studenten. We zullen hieronder even toelichten hoe het in zijn werk gaat.

Wat is een collectief?

Een collectief is een grote groep mensen. Bij de collectieve zorgverzekering gaat het er dus om dat een grote groep mensen tegelijk een zorgverzekering aanvraagt. Eigenlijk wordt dit voor hen gedaan. U geeft gewoon aan dat u mee wilt doen aan een collectieve zorgverzekering. Tot een bepaalde datum kunnen mensen deze aanvragen. Vervolgens wordt er voor al deze mensen een zorgverzekering aangevraagd bij een zorgverzekeraar. Een goed voorbeeld hiervan is United Consumers. Bij hen kunt u bijvoorbeeld een collectieve zorgverzekering aanvragen. U krijgt dan een zorgverzekering van verzekeraar VGZ.

Waarom een collectieve zorgverzekering?

U zou kunnen profiteren van een collectieve zorgverzekering, omdat het flink in de portemonnee kan schelen. Omdat er namelijk duizenden zorgverzekeringen in 1 keer worden afgenomen kan de zorgverzekeraar een enorme korting geven. Daar profiteert dus iedereen in het collectief van mee. Vooral voor studenten vallen hier ontzettend hoge kortingen mee te behalen, aangezien ieder jaar studenten zich weer massaal aanmelden voor dit soorten verzekeringen. Bij een zorgverzekering kiezen dient u altijd goed naar de voorwaarden te kijken, dat is bij het collectief verzekeren niet anders.

Previous post:

Next post: