Zorg uit het basispakket

Het basispakket van de zorgverzekering bestaat hoofdzakelijk uit de broodnodige zorg. Het basispakket voorziet dan ook in voldoende zorg, maar niet meer dan dat. Alleen wanneer u echt kerngezond bent zou u kunnen zonder een aanvullende verzekering op het basispakket, maar de meeste mensen kiezen er toch voor om het basispakket van de zorgverzekering ook te voorzien van aanvullende zorg.

Wat wordt er vergoed vanuit het basispakket?

Zoals gezegd wordt alleen broodnodige zorg vergoed. Dit houdt bijvoorbeeld in dat bezoeken aan en verblijven in het ziekenhuis netjes door het basispakket worden vergoed. Hierbij horen ook de bezoekjes die u brengt aan de huisarts. Verder worden er ook een groot aantal medicijnen vergoed vanuit het basispakket. Overigens worden lang niet alle medicijnen vergoed vanuit het basispakket. De medicijnen die niet uit het basispakket worden vergoed worden vaak ook niet vanuit aanvullende zorg vergoed en zult u zelf moeten betalen. Naast medicijnen worden er nog een aantal hulpmiddelen uit de zorg vergoed. We gaan ze hier niet allemaal opnoemen. Voor de volledige lijst kunt u een kijkje nemen op de website van de Rijksoverheid.

Lees ook de polisvoorwaarden voor het basispakket

Ondanks dat al de zorg die er in het basispakket aanwezig moet zijn wordt vastgesteld door de overheid kan het ook hier geen kwaad om toch even de voorwaarden van de zorgverzekering door te lezen voor u uw keuze van zorgverzekeraar maakt. De zorg kan bijvoorbeeld bij verschillende verzekeraars wel gelijk zijn, maar het aantal behandelingen dan weer niet. Dit kan dus wel degelijk invloed hebben op uw keuze. Voordat er een zorgverzekering gekozen wordt is het dus handig dit te bekijken.

Previous post:

Next post: