Zorgverzekering kind

Ook kinderen dienen in Nederland een zorgverzekering te hebben. U heeft hier als ouder echter weinig last van, want voor deze zorgverzekering hoeft namelijk geen premie te worden betaald. Pas wanneer uw kind de leeftijd van 18 heeft bereikt zal er wel premie moeten worden betaald. Voor kinderen tot 18 jaar betreft het hier wel gewoon de basisverzekering. Uiteraard kunt u hierbij vrij kiezen uit alle zorgverzekeringen.

Inschrijven baby bij zorgverzekeraar

Wat u absoluut niet moet vergeten als u een pasgeboren baby heeft is om deze zo snel als mogelijk is in te schrijven bij een zorgverzekeraar. Hier zitten vaak termijnen aan vast en in de regel is het zo dat u voordat uw kind 4 maanden oud is deze moet hebben ingeschreven bij een zorgverzekeraar. Wacht hier zeker niet langer mee, want zorgverzekeraars doen hier echt niet makkelijk over.

Aanvullend verzekeren kind

Aangezien kinderen tot 18 jaar alleen een basisverzekering hebben denkt u wellicht dat er dan ook nog aanvullend moet worden verzekerd. Zoals we als volwassenen gewend zijn moeten we bijvoorbeeld voor tandartskosten een aanvullende verzekering afsluiten, aangezien de tandartskosten niet in het basispakket van de zorgverzekering zijn meegenomen. Voor de zorgverzekering van kinderen werkt dit anders, want bij de zorgverzekering voor kinderen tot 18 jaar zijn de tandartskosten wel meegenomen. Hier heeft u dus verder geen omkijken naar en dit maakt een zorgverzekering kiezen voor een kind dus niet moeilijk.

Previous post:

Next post: